ARDAHAN / MERKEZ - Şehit Ömer Halisdemir İmam Hatip Ortaokulu

Kas

Ardahan Kalesine gezi düzenledik. Öğrencilerimize şehirlerini daha iyi tanımaları için elimizden geldiğince fırsat yaratıyoruz.

Kas

Öğretmenler Günü Programımızı icra ettik. Emeği geçen Nurcan öğretmenimize ve bütün öğrencilerine teşekkür ederiz.

Kas

Öncelikle bizleri unutmayan müdürümüz Cemal DEDE'ye böyle bir kutlama hazırladığı için bütün öğretmenler olarak teşekkür eder, öğretmenlerimizin Öğretmenler Gününü kutlarız.

Kas

10 Kasım Programımızı icra ettik. Emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Kas

Öğrencimiz Hadis Ezberleme Yarışmasında birinci oldu ve ödülü olan 500 lira parayı Filistin'e bağışladı.

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına tepki göstermek ve Filistinli çocuklara destek olmak isteyen Kalkan, kazandığı 500 lira para ödülünü Türkiye Diyanet Vakfına bağışlamak için Ardahan Müftülüğüne teslim etti.

Müdür Cemal Dede, AA muhabirine, bu ve benzeri davranışların önemli olduğunu söyledi.

Öğrencisini onurlu davranışından dolayı kutlayan Dede, "Bu tür durumlarda böyle davranıp üzerimize düşeni yapmak lazım. Millet olarak bize bu yakışıyor. Mazlumun yanında olmalıyız. Öğrencimizi duyarlılığından dolayı tebrik ediyorum." dedi.

Kalkan ise "Orada çocuklar, akranlarım ölüyor. Buna duyarsız kalınamaz. Benim elimden de bu geldi." ifadelerini kullandı.

Ekm

Bugün, Cumhuriyetin 100. Yıl münasebetiyle bayrak töreninde bulunduğumuz Valilik binasının önündeki törenden sonra öğrencilerimizle fidan dikmeye gittik.

Doğaya Katkıda Bulunmak için Ağaç Dikmenin Önemi

Doğanın korunması ve sürdürülebilirliği, günümüzde giderek önem kazanan bir konudur. Bu bağlamda ağaç dikme eylemi doğanın korunması için en etkili yollardan biridir. Ağaç dikmek, birçok farklı şekilde doğaya katkıda bulunmanın yanı sıra insanlara birçok fayda da sağlar. Ağaçlar, havayı temizleyerek solunabilir hava kalitesini artırır, toprağı korur ve erozyonu önler. İklim değişikliği ile mücadele eder, su kaynaklarını korur ve biyoçeşitliliği artırır.

Ekm

Okulumuz bahçesinde oluşturduğumuz koreografi, 100 öğrencinin katılımıyla yapıldı. Öğretmen ve öğrencilerimizin emeklerine teşekkür ederiz.

Ekm

Birinci Dünya Savaşı sonrası işgal edilen Anadolu’da, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının önderliğinde başlayan Kurtuluş Savaşı büyük bir başarı ile sonuçlanmış, Türk Milleti bağımsızlığını tüm dünyaya duyurmuştur. Kurtuluş Savaşı’ndan sonra, ulus devletin kökleşmesi ve Türkiye’nin çağdaşlaşması için siyasal, hukuki, ekonomik ve sosyal alanlarda kapsamlı bir reform hareketi başlatılmıştır. Programımızı hazırlayan Türkçe öğretmenimiz Handan YOLCU ve emeği geçen öğrencilerimize teşekkür ederiz.

29 Ekim 1923 tarihinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” sözleriyle Cumhuriyet ilan edilmiştir. Türk milletinin tarih yolculuğundaki varoluş mücadelesi taçlanmış, çağdaş Türk demokrasisi bu laik siyasal dönüşümün kazanımı olmuştur.

Ekm

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. Yılı Kutlamaları kapsamında düzenlediğimiz etkinliklerden biri de Ardahan Şehitliğine düzenlediğimiz ziyaretti. Ziyarette okul müdürümüz Cemal DEDE ve öğrencilerimiz öteki dünyaya intikal eden şehitlerimiz için dualer ettiler.

Ekm

Türk milletinin tarih yolculuğundaki varoluş mücadelesi cumhuriyetin ilanı ile taçlanmıştır. Bağımsızlık düşüncesi ile inşa edilen Türkiye Cumhuriyeti, istiklal mücadelemizi zafere ulaştıran birlik ve beraberlik ruhunun büyük eseridir.

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere kahraman silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyoruz.

100. yıl yolunda Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun.

BU BAĞLAMDA CUMHURİYETİMİZİN 100. YILINI KUTLAMA AKTİVİLERİMİZE KONFERANS SALONUNDA ATATÜRK VE ARKADAŞLARININ CUMHURİYETİ KURANA KADAR GEÇİRDİKLERİ ZORLUKLARI ANLATAN BİR BUÇUK SAATLİK CUMHURİYET İLE ALAKALI FİLMİMİZİ İZLEDİK.

Ekm

OKUL BAHÇEMİZDE SPORTİF VE OYUN AKTİVİTELERİNİ UYGULAYARAK ÖĞRENDİK. OYUN VE SPORTİF AKTİVİTELER ŞU ŞEKİLDE İDİ: OKÇULUK, HALAT ÇEKME, ŞİŞME TOP ÇARPIŞMASI, İŞBİRLİKLİ İP HALATLARIYLA CİSİMLERİ DENGEDE TUTMA VE BASİT FÜZE FIRLATMA.

Ekm

100. yıl yolunda Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun.

Ekm

Arapça öğretmenimiz olan Eylem SÖNMEZ hocamız, öğrenciler arasında hadis okuma yarışması düzenledi. Öğrencileriyle yoğun tekrar ve çalışmalarının ardından bugün sahne aldılar. Daha adil karar verebilmek için işinde uzman juri üyeleri puanlama yaparak sırasıyla şu öğrencileri seçtiler:

1. Zehra

2. Nuseybe

3. Berat

Öğretmenimize ve kazanan öğrencilere teşekkür eder başarılarının devamını dileriz.

Ekm

Öğrencilerimiz bugün de Bakara Suresi çalışmalarına devam ettiler.

Eyl

Yasin Suresi, Kur'an-ı Kerim'in kalbi olmakla birlikte pek çok kıymetli bilgiyi ve bin bir çeşit fazileti bünyesinde barındırır. İslam'ın esasları olan tevhid, nübüvvet ve ahiret konularını şümul eden Yasin Suresi duası 83 ayetten müteşekkildir. Peygamber Efendimiz'in (s.a.v.) belirttiği üzere Yasin Suresi fazileti bol, okuyana faydası sonsuz olan bir duadır  Biz de bu sebepten ötürü cuma namazımızdan sonra Yasin-i Şerif Tilaveti getirdik. Okuyup dile getirenlerden Allah razı olsun.